Wednesday, September 23, 2009

dA bAliK..

ghaye thn ni xbez sgt..xbeghaye mane2 pun..dpt duet ghaye dr fmly2 je..haha..da tue..esk aku bru nak ble brg ghaye aku..ape da..ghaye da nak abes baru nak beli..haha..padan muke..layan adek aku smpai brg sndri xterbeli..pdn muke lg skali..haha..

Tuesday, September 15, 2009

15 s e p t

sabar je la..
td cuqu call(my younger sis)..
die ngan ayh on d way pg buke pose kt hotel sri m'sia..
ibu as usual akan menyusul dr offce die..jmpe kat sane je..
a few days b4 diorng buke pose kat resident hotel..
die saje cll nak bg tau y tu je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sbb nye diorng buke pose 3org tu je..
hampeh punye adik....
and 1 more thing die nak bg tau y die da kurus!!!!!!!!!!!!
haha!!!!!!!cuqu mmg sgt dengki..
die da siap bg list brg ghaye die da..
ibu da remind jgn layan die sgt,sbb akk da kene paku ngan die da..
hehe..tp aku mmg jenis layan die pun..da die adk aku..haha..
pg shopping ari jumaat ngan ajah n cuqu..cuqu kate die cuti ari jumaat...
ajah pun da balik da..
ibu da bg green light bley berfoya2 smpi mlm..
yea!!!!!!!!!!!
tp akk xde xbez sgt nak shopping..
taste die bez skit..
ari2 die da shopping sorg2..
my top of d list ble brg my parents..
da beli da pun,and da bg da..
siap remind pakai time ghaye nnti..
jgn gune skrg..haha..
so,shopping ngan ajah n cuqu la..
ajah xcerewet sgt..y cerewet aku ngan tiqa..haha..
elok sgt la tu..confirm nak cr jeans ngan kasut kitorng berejam..
dan y pasti ktorg akan kene bebel ngan ajah!!
sbb die pnat tggu kitorng..
tggu ea..kunci kete aku y pegang..haha..
cuqu ajak buke kat pizza..aku no hal..suh ibu ngan ayah trn jj je la..
oo..today is my sister's bufday!!!!!!!!
hepy bufday to my sister!!!
ble la aku nak dpt abg ipar ni..umur da makin tue da aku ghase..
n present die one of d top list jugak la..
blk kang nak cr brg fav die dan y sebati ngan jiwe my sis..
nak completekan set handbeg or purse die..
hoho..nape la die suke kumpul handbeg..
aku lg suke die kumpul kasut mcm dl..
xde la mahal sgt dr handbeg die tu..
watever pun,she is my greatest sister!!!!!!!!!!!!!!
love u so much sarah!!!!!!!!!!!!!!!
aku punye duet ghaye up ea..haha
berhati2 di jalan ghaye!!!!!!

Friday, September 11, 2009

g h a y e

oit!!!nak balik da oi!!!!!!!!!!!!!!!!!
ade la dalam 5 ari lagi!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, September 9, 2009

c o u n t d o w n


c o u n t d o w n


esok kene submit assgmnt tap..
nak xnak kene anta gak,w'pun was2 dgn assgmnt 2..
esk gak ade kuiz calculus..
hoho..dugaan utk pulang berhari raye..
aku kighe ade 7 ari lg sblm aku pulang..
kite kighe bersama2..haha..

khamis-10/9/2009
jumaat-11/9/2009
sabtu-12/9/2009
ahad-13/9/2009
isnin-14/9/2009
selasa-15/9/2009
rabu-16/9/

pulang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


balik kampung..ooo..balik kampung

hati girang..

kEranAmu hAtikU mAlaysIa

video

aku suke gile lagu ni..

Friday, September 4, 2009

LaB


arini aku duty pg..suppose lab bkk pkl8:30..buji da remind kan aku da..xpyh turun awal klu duty pg ni..lab bkk pkl9 nye..da die kate camtu,aku tido la lebey mase skit..smlm exm tax kan..konon2 otak penat..tp serius smlm mcm ade 20ekor setan atas mate aku..ngantuk gile..b4 tido,aku tgk cite House dl..lps sahor sume,aku tido..budget nak gak turun lmbt..tp xsampai ati plak..mane la tau terdetik penjaga kunci y setie tu nak bkk awal..aku turun la around8:35..haha,5minit je pun lebeynye..tp sesampainye aku kat lab,nyesal xsudah..sah lab xbkk lg..nyesal aku xdgr kate org tue2..terpacak aku 30minit kat situ..acik cleaner da 2 3 round sapu sampah..kucing y tido da 3 4 kali menggeliat da..jelous plak aku tgk kucing ni tido..time aku tunggu sorg2 tu,dtg plak bdk itam..borak la ngan aku..die nak msk lab tp xbkk lg..nak tgk cite die kate..aku da xtau nak borak ape ngan die da sbb die terlebey peramah..mujur la penjaga kunci y setie dtg..die kate laen kali call la..wah,lu pahal..haha..aku suke gile ayat tu..da tentu duty die bkk pintu lab,nak aku kejutkan plak..aku ngan budak itam ni msk la lab..aku baru je nak ddk,bdk itam ni wat konsert tamil die plak..aduiii!!!!ni bkn tgk cite bdk ni..ni nyanyi lagu..ade plak sound effect die wat..bersiul plak da..tp die la regular customer lab ni..
bekerjasama berganding bahu
tolong menolong bantu membantu

Thursday, September 3, 2009

hAti kErinG


haha..aku dpt inspirasi ni bile bugie dgn badaknye kate aku ni hati kering..suke2 die kate aku ni hati kering..mane la die tau aku ni hati kering ke,hati basah ke..die kate aku tido time ckgu bm form1 ngajar..y aku ingat simpulan bhs berbesar hati ade la..hati kering tu simpulan bhs sbnarnye..maksudnye camni..die kate aku ni walaupun terasa,tp aku wat tak tau je..xamek port pun..emm,bile pk balik,yeke????..bg aku let by gone,be by gone..klu panjang2 kn lg cite,xkemane..berbalas2..aku wat blog ni bkn utk medan perang..no!!!!!..dis is only story..dis is wat hapend along d day..open ur eyes..open ur mind..dis is just a blog..bkn tempat aku hentam org blog aku ni..xde makne laen pun..aku tau kwn2 aku syg kan aku..aku pun syg jugak kat diorng..bkn bermakne aku tak sit together,aku xsyg korang..bkn..dan bukan ble aku spend time ngan rumate aku,aku xnak spend ngan diorng..a big no no..people needs time to spend for their own.sit together,talk together..sape xsyg rumate..korng pun syg rumatekn..klu korng geleng,mksdnye korng mmg xsyg rumate..masing2 nak ade memory dgn rumate msg2..walapun pahit,it still a memory..walaupun sekjap,it our memory..ur own memory..xde sape tau..we have been through together for 3years..nape msti ade kck ati bile da nak dekat penghujung sem..ape da nak monopos ke kite ni..cpt sgt kck ati..nape terlalu cpt berkecil ati!!!!!!!!!u ar a part of my life..aku nak kongsi cite kat sape2 y bace blog ni..dat why aku mskkan sekali kwn2 aku..wat hapend to them,wat have been through,wat they done..2je..bkn perli..klu nak bls blk ape y aku buat,silekan..aku xtrase..sbb kite kwn..aku syg korang..it a journey..our journey..timekasih kwn2 4 being a part of my life..dis is wat friend 4..mmg kwn time gelak senang nak cr,kwn time susah,susah sgt nak cr..u ar my joy,u ar my tears..oo,lg 1..sorry 4 my mistake..hehe..peace no war..end of discussion..

hidup tak selalu indah..
langit tak selalu cerah..

Wednesday, September 2, 2009

jOurNey

this time will gonna be a long story in merdeka day's..emm, aku nak mulakan dari mane ekk..time sahor la..biasenye aku bngun sahor around 5:15..tp ntah camne ade org gerakkan pkl5 pg..tp menurut bugee,bkn 5pg,tp pkl445..bkn sekali tipon,3x..mau xangin satu bdn..da la aku nye ring tone tu aku wat jenis klasik..ala,bunyi tipon umah..klu ko duk kat luar pun,ko bley dengar tipon ko ringing..akunye rumate plak jenis cpt tersedar..aku ni plak jenis xsedar2..kire y sengsara time tu rumate aku la..lepas tipon tu stop ringging,pintu bilik plak kene kutuk..cam nak pecah la gak..punye la ghamai syg kitorng kejutkan sahor..hahaha..dan kami dengan suare kelatnye mengatakan y kami da bangun..hakikatnye,punye la kami tergeliat sane sini..mlm tu aku wat nc goreng nak wat sahor..tu y pintu kene ketuk mcm nak ghoboh kejutkan kitorng mkn..hehe..sampai2 je umie dengan berbesar hatinye tgh landing atas ktl sabreena dengan bertudung litup..sambut merdeka tepi longkang katenye..almaklumlah xde sambutan pose2 ni..abes je mkn,balik blk..sambung aktiviti y tergendala..pastu bangun,semayang suboh...sambung blk aktiviti y tergendale td tu...act,sempena merdeka tu,kitorng nak berbuka kat luar..da ready nak pg la ptg tu..
in between nak pg tunggu kuar utk berbu
ka around 12:45...
tghari tu aku ngan bugie tgh lepak2 kat bilik wat tax..nak exm da kan..pastu sabreena dtg lepak jap..around 10minutes la..lepak bce paper..blk kitorng ni kan galery akhbar..pastu die blk bilik..tibe2 sabreena dtg beristighfar..bugie y tengah ddk mcm org klh judi terus bersile..die ddk time tu sbb die tgh kemas surat khabar bwh ktl..tu y ddk camtu..aku duk atas kusi pun t
erkejut gak tgk sabreena..pahal la pulak beristighfar kwn aku ni..die kate laptop rumate die ilang..malaun mane la plak curi..setau aku,setan kene ikat time bln pose ni..aku&bugie dengan pantas pg la bilik sabreena melihat tapak kejadian..bugie sempat plak die remind kan aku"kunci pitu bilik tu"..sempat plak minah ni time2 camni..mmg btl la laptop tu xde..sabreena da menggelabah..die menggelabah sbb laptop tu bkn hak die..tkt la kene marah nanti..tp xpe..aku tanyela kat tuan punye bdn,ade bw laptop pg mane2 ke..xde die jwb..y umie dtg sbb dengar sabreena beristighfar yang kebetulan nak cuci bj..sape y xterkejut klu dgr org beristighfar panjang..kitorng pun wat la ops mencari..kitorng ketuk pintu bdk aras3..kitorng xdela ketuk cam pg td kitorng kene..mengamuk org dlm blk tu..aku ngan buji naek aras3..lys ngan sabreena aras2..siap bw RA tu wat ops mencari..pastu izzati dtg..die ajak umie pg cari somebody y bley predict bende2 camni..org tu really can be trusted coz and the end,mmg btl ape y org tu gambarkan kat kitorng..bugie ddk dkt tmpat crime scene..haha..jd jaga jap..sbb scr automatiknye die telah mengcancelkan duty jage lab die..dan secara tak langsung, terbongkarlah sape y amek..haha..xperlu cite sape y amek..she know,we know and our God know..tp kesian kat bdk blok kitorng..kitorng da menakut2kan mereka dengan kes kitorng..time pose ade kecurian,wat the fish...
lps zohor..

she,we sedey la bende camni jd..tkt gak plan xjd ptg tu..setakat ni mmg routine ktorng berbuka beramai2 kat luar..tp everything is under control..everything is going back to normal..xde daring2 lg da..alkisah pulak, mate sabreena jd merah menyala bak buah saga tu ha setelah menitiskan beberapa titis air mate..die mmg sensitif skit lately ni..ingatkan kejap je skt mate die tu..tp mate die menghasilkan benih plak yakni taek mate..sahla kene sakit mate..tp die pretend tu bkn sakit mate..buat bodo je..aku&bugie layn cite dostana..

after asar...(b4 pegi)
lps asar,sume da get ready nak gerak to Kuala Perlis..hoho..here we come sotong
goreng!!!!!maka seramai 9orng duk berkumpul melepak sambil bergmbar..dan jurufoto y xterlatih adalah umie!!!!!!!!!!!!!!!!haha..kitong tgh tunggu lg 1kete dtg..da kete honda civic berwarna merah sampai, kami mengagihkan rakan2 kpd 2bhgn..mesti seimbang,mesti same rate..sang kancil dan honda mesti mempunyai muatan yang sama jisim..aku selaku driver da mmg ade sitnye..haha..bergerak la kami..
journey 2 kuala perlis...(red honda)

act,aku xbw kete pun..hehe..bw sampai nak isi minyak je..masing2 tkt terlanggar pam minyak,takpun pam attender tu..ain besar bw kete pg kuala perlis..sudah diingatkan,jgn bw ke
te mcm pelesit..xmanis dipandang..sang kancil follow la red honda..ain bw agak berhemah jugakla walaupun sometimes mcm ular kene palu elak lubang..hanim bw red honda dengan tenang..of corse la tenang,da lepas P da pun..bile sampai,tmpat perking laen2 sbb orng dlm perut sang kancil sume agak rabun..tak jumpe pintu msk parking,,jauh jugak la parking..mmg cr tmpt parking y xde orng nak parking time tu..biasela saye bdk bru blajar..klu slh tlg parking kan..parking 1st y ain buat bley membuat kan org lain mencarut2 kpd die sbb membazir ruang parking btl..2nd parking is acceptable..

da sampai..(10kaki)

order la mknan..emm,siakap 3ghase,tomyam,khailan,sotong tepung..pastu pg la melakukan aktiviti bebas kami..tangka gmbr la..ghamai gak time tu..malu2 gak la nak amek gmbr..da abes amek gmbr,pulang ke pangkuan meje..y menanti hanyalah ulam,belacan ngan sos..meje laen sume da penuh dgn lauk2..hampeh..sbr2..setan kene ikat..kitorang dpt mknan da nak maghrb..tp dpt siakap nagn khailan je..jd la..berbuka la kami..bw kurma jugak la..tomyam ngan sotong bile nasi kitorng da licin,ikan pun tinggal tulang..ghatah la lauk pauk tu..okey la mknan kat situ..xmahal la klu mkn ghamai2..sharing is caring kan..byk2 tempat nak semayang,kitorng smyg kat suaru balai polis kastam..ye kot..haha..dengan air semput2 semyg gak la..
pulang..
minyak bnyk lg,kitorng blk lalu town kat perlis..smpai sesat barat..on the same time cr klinik tuk sabreena..mate da mcm org kene tumbuk da tgk..klinik ade,doc plak xde..last2 cr farmasi..time tu la sang kancil gagal mencari red honda..sesat la kami sampai ke tmn rekreasi..mmg loss btl ktorng..blk la ke pangkal jln kitong ni yakni cimb..red honda suruh tunggu kat situ..tunggu la..da jumpe,kami bergerak pulang..mcm nak race pun ade la..padehal kitorng ni kejar mase..sang kancil ni kete sewe semate..red honda bkn kete sewe..but this is not the end of the day..da sampai,kunci bilik sebelah plak tertinggal dlm kete..kete da kunci abes da..nak tak nak,tunggu la owner kete blk dr alor star..mmg tragedi btl la bilik sebelah ni..y sabreena plak,mate mcm da org kene dera da..doirng dpt msk bilik aroud 11:30..aku ngan bugie layan sambung hidusetan..

Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah Pasti akan hilang


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...